Pedikűr, Manikűr, Műszempilla Szaktanácsadás, Kényeztető kezelések

Bejelentkezés: 70/323-1230; Email: safranyzs@gmail.com Cím: 1212 Tiborc u.18.

 

Egy kis körmös történelem

Manikűrözés négyezer éve létezik. Dél-Babilonban a nemes emberek tömör aranyból készült szerszámokkal manikűröztek, pedikűröztek. A köröm festése még régebbre tehető. A Ming dinasztia kéziratai szerint Kínában már az i.e. 3000 évvel a köröm színe jelölte a főnemeseknek a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyét. A királyi körmök fekete-fehérre voltak festve.

Az ókori Egyiptomban i.e. 2400-tól manikűröztek. Akmahor fáraó sírkövén találtak leírást a korai manikűr - pedikűrről. Köztudott volt, hogy az egyiptomiak nagy figyelmet szenteltek lábuknak, talpuknak, és ők is festették a körmüket. A piros jelölte a legmagasabb társadalmi rangot. Cleopátra körmei mély-vörösre, míg Nefertiti királynőé fényes rubin-piros árnyalatúra voltak festve. Az ókori Egyiptomban és Rómában a katonai parancsnokok szintén festették a körmüket, mielőtt csatába indultak.

Az első pedikűr-egyesület 1854-ben Angliában jött létre. Feljegyzések szerint a francia császár, Napoleon, Amerikában Lincoln elnök is saját pedikűröst tartott.                                     Az első pedikűrös iskolát Amerikában indították 1895-ben, New Yorkban.  Amerikában utóbbi 10 évben rendkívül nagy mértékben nőtt az igény a szakma iránt.  A századforduló óta háromszor annyi szalon nyílt.

Hazánkban is ez a tendencia érvényesül. Ezt segíti, hogy ma már profi körömtechnikusok dolgoznak Magyarországon. Világszerte elismert a Magyar szakmai szinvonal. Minden lehetséges világbajnokságon vagy köröm olimpián legalább egy dobogós helyet nyerünk el, de legtöbbször első helyen végzünk.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 36
Heti: 184
Havi: 420
Össz.: 105 154

Látogatottság növelés
Oldal: Egy kis történelem
Pedikűr, Manikűr, Műszempilla Szaktanácsadás, Kényeztető kezelések - © 2008 - 2018 - pedikursziget.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »